Elder Spirit

Elder Spirit

Zingeving & Draagkracht

We worden allemaal ouder. Zelfs het universum wordt ouder. We ontsnappen niet aan deze natuurwet, het is een absoluut proces en onomkeerbaar.
Hoe kunnen wij waarde vinden in deze levensfase?
Oude waarden vervallen immers, nieuwe waarden dienen zich aan. 
Dit is het pad van presteren naar zijn.

Oud worden is een spiritueel pad. Hoe kunnen wij ons ouder worden leren accepteren, ervan houden en er de schoonheid van inzien?

 

“Your most important work is always ahead of you, never behind you.”

Dat we ouder worden, is een feit. Hoe we ouder worden, is een keuze.
We kunnen er iets aan doen, zowel op fysiek, psychisch, emotioneel-sociaal als spiritueel vlak. We hebben een lichaam, een hoofd, een hart en een ziel. Deze vier grote geboortegeschenken kunnen we voeden en verzorgen. Dit vraagt tijd, geduld en heel veel oefening!

“We become what we repeatedly do”

ouder koppel strand zee

Iemand die echt rijper is geworden en over natuurlijke wijsheid beschikt, wordt een Elder genoemd. Dit is een onderscheiding. Nieuwsgierig blijven is misschien wel het kernwoord voor een goede oudere levensfase. En dankbaarheid. Dankbaarheid voor het besef dat wij nooit te oud zijn om te leren!
We kunnen oefenen in mens worden. We kunnen oefenen in ouder worden. Als we oefenen, worden we door onze ervaringen en onze groei een voorbeeld en een rolmodel. We vertrouwen meer op onze innerlijke kracht dan op spierkracht. 

Het is de levenstaak van een oude iemand om oud en wijs te zijn en iets voor de toekomst na te laten. Het is onze taak om jonge mensen die proberen te worden wie ze werkelijk zijn, bij te staan en te begeleiden. 

“Live out of your imagination, not your history.”

Ouder worden is een proces waardoor je een echt en levend mens wordt. Laat je zien, is een goede strategie bij het ouder worden.  Zijn is immers gezien worden. Als je je uit schaamte verbergt, ben je niet aanwezig, ook niet voor jezelf.

 

handen man vrouw accent

Praktisch: TBC

Locatie: La Geneytouse 19170 Toy-Viam, Frankrijk
Begeleiding: Dirk Ghekiere & Lieve Verhelle

"Find your voice and inspire others to find theirs."