Kunstschilderen

Stage Kunstschilderen

datum nog te bepalen

Kunstschilderen

Tijdens deze 5-daagse stage kunstschilderen onder begeleiding van Annelies Adriaensen staan er 2 thema’s centraal, het aanleren van nieuwe technieken en het ontdekken waar jou creatieve interesses liggen. We zullen schilderen met acryl op houten panelen. 

Doorheen deze week word een reis gemaakt met als doel jouw persoonlijke interesses en creativiteit op te wekken. Dit wordt gedaan met behulp van allerhande vrije en experimentele oefeningen waar de basiskennis van het schilderen met acryl uitgebreid aan bod komt. 

De stage is geen academische cursus maar bovenal een cursus om de slapende kunstenaar in jezelf wakker te maken, en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Programma :

Dag 1 : Waar ligt mijn inspiratiebron? + tekenen

Tijdens de eerste dag word er op zoek gegaan waar jou persoonlijke interesses liggen en hoe je op een meer intuïtieve manier te werk kan gaan. Dit is de bron en de basis van alle creatieve zelfexpressie. Verder worden een paar technieken aangeleerd om beter te leren tekenen en te observeren.

Dag 2 : Hoe gebruik ik kleur en contrast om interessante schilderijen te maken?

Deze dag staat in het teken van kleur en contrast. Hier leren we hoe we deze twee technieken kunnen toepassen zodat het oog van de toeschouwer intuïtiever word aangetrokken tot jouw werk.

Dag 3 : Wat is compositie en hoe die toe te passen?

Compositie zijn de bouwstenen of de structuur van een schilderij. Tijdens deze dag ontdek je een paar geweldige technieken om deze te gebruiken en zo krachtiger werk te maken.

Dag 4 : Ontdek de extra dimensie van textuur in een schilderij.

Textuur word niet door iedereen toegepast in zijn of haar schilder werk, daarom kozen we tijdens de stage om op houten panelen te schilderen. Het hout geeft ons de mogelijkheid te schuren en te schaven op de verf of deze op een volledig nieuwe manier te benaderen zodat textuur en diepte kan ontstaan.

Dag 5 : Jouw eigen natuur in alle vrijheid.

Tijdens deze laatste halve dag gaat ieder zijn/haar gang. Met behulp van alle technieken die er zijn aangeleerd tijdens de week maak je een volledig vrij werk. Je kan ook buiten het atelier gaan werken of in het bos als je daar de behoefte naar voelt.

kwasten

Praktisch :

De deelnameprijs voor deze stage bedraagt 900€ al-in.

Inbegrepen:

  • Verblijf van 5 overnachtingen (Aankomst op maandag 6/6 vanaf 16:00, vertrek op zaterdag 11/6)
  • Catering
  • materiaal, hout, verf,…
Annelies

Annelies Adriaensen is beeldhouwer en schilder van opleiding en heeft een grote liefde voor zowel kunst als natuur, en volgde les aan de kunsthumaniora van Brugge en de Academie van Antwerpen.

Sinds 2015 heeft ze in de Franse Pyreneeën haar atelier waar ze cursussen begeleidt en les geeft in schilder- en boetseerkunst. 

Natuur is één van haar grootste inspiratiebronnen, als ook de menselijke ziel en psyche.

Artistieke carrière:

  • 2014 : Internationaal Festival hedendaagse kunst in Cannes “Eerste prijs voor jonge beeldhouwers”, getekend door Marina Picasso.

  • 2015 : Uitnodiging om deel te nemen aan een tentoonstelling van de SNBA (Société Nationale des Beaux Arts) in Parijs, Carrousel du Louvre.

  • 2015 : Eerste publieksprijs op de tentoonstelling voor schilder en beeldhouwkunst in Prades

  • 2016 : Deelneming aan een Kunst Residentie in Lanaken (Glo-Art), het beeld “Nigeria” maakt daar deel uit van de privécollectie.

www.annelies-adriaensen.com

"Creativity is the way I share my soul with the world"